Radang sendi dan pencegahan

Radang sendi adalah seperti penyakit lumpuh. Ia akan menyekat aktiviti-aktiviti harian kita seperti berjalan dan juga berdiri. Ia menyerang sendi badan dan boleh menyebabkan kesakitan yang amat sangat. Radang sendi juga merupakan penyakit kronik; sekali seseorang mengidap penyakit tersebut maka mereka akan menangungnya hingga sepanjang hayat.Ramai orang mengalami kesan radang sendi ; statistik menunjukkan bahawa di kalangan orang dewasa yang berumur lebih 40 tahun, satu dalam tiga akan mempunyai radang sendi apabila umur mereka meningkat . Ia juga boleh berkembang pada bayi, tetapi kebanyakan orang menunjukkan tanda-tanda radang sendi pada usia lima puluhan. Lebih daripada 50 peratus orang yang mengidap radang sendi  sebelum mereka berumur 65 tahun. Adalah dianggarkan bahawa pengidap penyakit radang sendi  akan membelanjakan hampir $ 50,000 untuk perubatan.

Manfaat lidah buaya ternyata dapat kita gunakan untuk mengurangi radang sendi. Penyakit radang sendi merupakan penyakit  autoimun atau penyakit yang terjadi pada ketika tubuh diserang oleh sistem kekebalan tubuhnya sendiri sehingga menyebabkan terjadinya radang pada sendi yang cukup lama.

Radang pada sendi biasanya menyerang pada sendi bahagian jari, pergelangan tangan, bahu, lutut, dan kaki. Dengan kata lain boleh menyebabkan pesakit radang sendi tidak boleh melakukan apa-apa dan kualiti hidupnya menjadi menurun. Oleh sebab itu hendaklah kita segera atasi dari awal agar tidak terjadi hal-hal yang tidak dingini.


Oleh itu dengan mengamalkan meminum Jus lidah buaya (aloe vera) boleh meningkatkan fleksibiliti sendi dan membantu dalam pertumbuhan semula sel-sel tubuh. Dengan pengambilan jus lidah buaya sistem tubuh kita dapat menguatkan otot-otot sendi, yang dapat mengurangkan kesakitan dan keradangan pada sendi lemah atas faktor usia.

Untuk kemudahan semua Forever Living telah menyedia beberapa produk berasaskan lidah buaya (aloe vera) bagi memudahkan semua untuk mendapat manfaat dah khasiatnya. Maka dapatkan produk kesihatan anda dengan mudah tanpa bersusah payah menanam pokok daun lidah buaya di rumah anda untuk anda dapatkan manfaatnya setiap hari. Dengan penggunaan harian sebanyak 60ml dua kali sehari maka anda akan dapat merasakan tubuh badan yang bertenaga dan segar. Tanpa perluan anda menanam dan memerahkan jusnya kami di Forever Living memudahkan anda untuk mendapatkan khasiat semulajadi ini terus ke rumah anda.

Pada masa kini Forever Living Malaysia membawa masuk 3 jenis produk jus aloe vera ke dalam pasaran Malaysia iaitu botol kuning Gel Aloe Vera semulajadi , botol label merah Aloe Vera bersama Apple dan Cranberri dan Aloe Vera bersama buah Peach


Hubungi kami di Forever Living atau WhatsApp/email pada nombor di atas untuk penerangan lebih lanjut.

Pengedar kami di seluruh malaysia

PENGEDAR UTARA DAN ZON TENGAH

PENGEDAR ZON TIMUR,SELATAN DAN SARAWAK

KAKCHAH memerlukan pengedar di seluruh zon Malaysia barat dan timur, untuk tersenarai laman pengedar kakchah sila whatsapp/call, kakchah akan bimbing anda dan tips dan trick menjadi Forever Business Owner

Sumber rujukan
1. http://www.aloe1.com/aloe-vera-and-arthritis/
2. http://www.miracle-plant-aloe-vera.com/rheumatoid-arthritis-treatment.html
3. http://arthritisandaloevera.blogspot.com/p/osteoarthritis.htmlShare:

Tiada ulasan:

Facebook Badge

Popular Posts

Contact Us

Nama

E-mel *

Mesej *

Translate

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.

Arkib Blog