Rawatan Penjagaan Kulit Muka di rumah mudah dan murah

Rawatan Penjagaan Kulit Muka di rumah mudah dan murah

Terdapat beberapa sebab mengapa orang memerlukan rawatan penjagaan kulit muka.

Antara sebab-sebab nya adalah ;

 1. menghilangkan sel-sel kulit mati 
 2. mendapatkan wajah yang licin 
 3. memperbaiki kulit muka 
 4. menghentikan jerawat dan menyumbat liang 
 5. menyelesaikan 'muka berminyak' masalah. 


Semua sebab-sebab ini boleh dirumuskan kepada meningkatkan kesihatan kulit dan rupa. Jika anda klik pada pautan ini dengan tujuan untuk mencari sesuatu yang mudah, berkesan dan murah untuk rawatan penjagaan kulit muka yang anda boleh lakukan mengikut masa anda sendiri dan keselesaan anda seperti berada di rumah , maka anda berada di tempat yang betul. Teruskan membaca.


CARA BUAT RAWATAN PENJAGAAN KULIT MUKA DENGAN FOREVER LIVING PRODUKLANGKAH 1 
Bersihkan wajah anda dengan menggunakan Aloe Cleanser atau Aloe Purifying Cleanser. Pembersihan membuang kotoran dan minyak dari muka anda dan menyediakan untuk pengelupasan. Ia adalah amalan yang baik untuk membersihkan muka setiap malam sebelum tidur.


LANGKAH 2
Pengelupasan adalah penting untuk menghapuskan kotoran dan serpihan yang terkumpul dalam liang-liang kulit. Sel-sel kulit terhasil semula setiap 21-28 hari; kesan pengelupasan memastikan bahawa sel-sel kulit mati dikeluarkan. Kelebihan menggunakan Selamanya Aloe Scrub atau Aloe Deep Cleansing Exfoliator adalah kerana kedua-duanya mengandungi lidah buaya dan mircospheres daripada jojoba yang menyediakan pembersihan yang mendalam dan melembapkan kulit.

Sapukan Exfoliator pada muka dan urut dalam gerakan bulat dengan menggunakan hujung jari anda.

Pengelupasan perlu dilakukan 2 kali seminggu sebelum menggunakan pengukus muka (facial steamer). Berhati-hati kerana dengan pengelupasan yang terlebih sebaliknya akan menyebabkan kerosakan kepada kulit.


LANGKAH 3
Menggunakan pengukus muka adalah bahagian yang sangat penting dalam rawatan penjagaan muka kulit. Terdapat beberapa faedah dengan penggunaa pengukus muka.

Ini termasuk ;

 • ia membantu untuk melembutkan benda asing dalam liang rongga, menjadikannya lebih mudah untuk membuang habuk dan kotoran.
 • ia membolehkan pembersihan yang mendalam oleh itu melembutkan, semula menghidratkan dan meremajakan lapisan luar kulit.
 • stim mengembangkan saluran darah , yang meningkatkan peredaran darah membenarkan kulit untuk kelihatan segar
 • menyebabkan anda berpeluh , melepaskan kekotoranTambah jumlah yang kecil Aloe Heat Lotion ke dalam air yang anda akan masukkan ke dalam pengukus ( beberapa penguap mempunyai petak khas untuk menambah minyak pati. Jika keadaan ini berlaku , tambahkan jumlah yang kecil Aloe Heat Lotion di dalamnya) .

Sebab menggunakan Aloe Heat Lotion adalah kerana ia mengandungi minyak kayu putih , minyak Jojoba dan minyak aprikot yang baik untuk kulit kering, kulit berminyak, kulit rosak , kulit terdedah jerawat dan kulit yang normal.

Jika anda tidak mempunyai pengukus muka, alternatifnya didihkan air hingga yang benar-benar panas, tuangkan ke dalam mangkuk, tambah sedikit Aloe Heat Lotion kepadanya dan kacau sehingga ia larut. Setelah campuran itu siap, meletakkan muka anda ke atas mangkuk dan tutup kepala anda dengan tuala. Pastikan mata anda ditutup dan wajah anda adalah pada  jarak yang selesa daripada mangkuk.

Gunakan pengukus muka maksimum 2 kali seminggu selepas melakukan pengelupasan kulit anda.LANGKAH 4

Sapu topeng muka adalah satu perkara yang dilakukan mana-mana pusat rawatan penjagaan kulit. Topeng muka membersihkan liang-liang kulit dan juga akan menanggal sel-sel kulit mati  ini akan membuatkan segala-galanya, lebih bersih, lebih cerah dan lebih segar. Forever Marin Mask mengandungi ciri-ciri pembersihan, mineral laut semula jadi untuk mengimbangi tekstur kulit dan sifat-sifat super pelembab aloe vera, madu dan timun. Menyapu dan meratakan topeng dalam gerakan menaik dan ke luar (gerakan membulat) ke seluruh muka anda , elakkan terkena pada mata. Biarkan kering selama 15-20 minit. Cuba untuk tidak bercakap, ketawa, berkerut atau membuat apa-apa isyarat muka yang boleh memecah topeng. Selepas 15-20 minit, menanggalkan topeng dengan air suam. Gunakan topeng muka 2 kali seminggu selepas pengelupasan.

LANGKAH 5
Sapukan pelembap adalah satu keperluan untuk langkah ini ianya adalah untuk mengunci kelembapan dan kesegaran. Menyapu pelembap tanpa minyak adalah sesuatu perkara yang penting kerana ia tidak akan menyumbatkan liang rongga.


Padangan saya antara Aloe Vera Gelly dan Aloe Propolis Creme .

 1. Aloe Vera Gelid baik untuk kulit kering, kulit rosak . Ia dengan cepat melegakan kulit. 
 2. Aloe Propolis Creme mengandungi antibiotik semulajadi ( propolis lebah) yang baik jika anda mengalami jerawat. Ia juga melegakan jangkitan kulit dan mengekalkan warna kulit.


Melembapkan setiap hari muka ( 2-3 kali sehari) adalah amalan yang baik. **** Pada hari-hari di mana anda tidak pengelupasan dan sebagainya, mencuci dan membersihkan wajah anda, maka ia melembapkan sebelum tidur .

Kini anda telah mengetahuinya, sesuatu yang mudah dan berkesan untuk melakukan rawatan penjagaan kulit muka di rumah . Jika anda mendapati artikel ini menarik, sila berkongsi di rangkaian sosial kegemaran anda.

Juga meninggalkan komen untuk memberitahu kami tentang pandangan atau pengalaman anda pada rawatan muka. Bagi mereka yang berminat dalam mana-mana produk yang ditunjukkan / dinyatakan di atas,

sila Hubungi/whatsup KakChah
wasap.my/60126448260 AbangMan wasap.my/601928301717Pengedar kami di seluruh malaysia

PENGEDAR UTARA DAN ZON TENGAH

PENGEDAR ZON TIMUR,SELATAN DAN SARAWAK

KAKCHAH memerlukan pengedar di seluruh zon Malaysia barat dan timur, untuk tersenarai laman pengedar kakchah sila whatsapp/call, kakchah akan bimbing anda dan tips dan trick menjadi Forever Business Owner
Share:

Tiada ulasan:

Facebook Badge

Popular Posts

Contact Us

Nama

E-mel *

Mesej *

Translate

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.

Arkib Blog