SELAMATKAH MAKANAN YANG KITA MAKAN?? JOM DETOX

ADAKAH MAKANAN YANG  KITA MAKAN SELAMAT ?Sebenarnya makanan yang kita makan tidaklah begitu segar seperti mana  yang kita lihat di mana-mana, sebaliknya makanan yang kita jamah terlalu banyak mengandungi pembunuh senyap seperti racun serangga dan bahan kimia berbahaya. Penggunaan antibiotik dan hormon penggalak tumbesaran dalam perternakan  daging makanan memburukkan lagi keadaan, mengakibatnya pelbagai penyakit genatik yang sangat sukar untuk dirawat.Ini adalah kerana bakteria yang menyerang begitu imun (kebal) kepada pelbagai jenis antibiotik.

Yakinkah anda bahawa ayam, ikan, makanan laut, sayur, buah-buahan yang kita ambil selama hari ini 100% selamat untuk di makan


 1. Universiti Malaya melaporkan 7 daripada 31 wanita dari kampung pertanian mengadungi racun serangga dalam sampel susu mereka.
 2. Kandunagan  racun dalam makanan merupakan punca utama masalah kerosakan hati. 
 3. Sebahagian bahan kimia mempengaruhi genetik bayi cenderung kepada pengembangan masalah diebetes, barah prostat,masalah kesuburan ,masalah obesiti dan kerosakan tisu-tisu otak.

Formalin ialah campuran sekitar 37% persenformaldehid dalam air dan ditambah methanol hingga 15% sebagai pengawet. Digunakan untuk mengawet ikan-ikan tangkapan nelayan.Hati adalah organ terbesar dalam tubuh manusia. Berfungsi menapis lebih satu liter darah setiap minit dan bersaiz sebesar bolak sepak.Hati mempunyai lebih dari 200 fungsi dan memainkan peranan penting dalam hampir semua fungsi tubuh. Gejala penyakit hati  akibat keracunan berterusan termasuk:


 1. Sakit kuning (kulit atau mata)
 2. Kencing kotor/berkuman.
 3. Rasa mual ,Muntah-muntah  @ Muntah Darah.
 4. Najis berdarah atau kehitaman.
 5. Perut kembung dan rasa senak berterusan.
 6. Kehilangan nafsu makan.
 7. Sering gatal-gatal seluruh badan.
 8. Peningkatan @penurunan berat badan ketara dalam masa 2 bulan.
 9. Gangguan tidur.
 10. Pemikiran mudah berserabut.
 11. Sering keletihan atau koma.
 12. Penurunan dorongan seksual atau prestasi seksual.
Dengan meminum aloevera secara tetap setiap pagi dan malam anda akan dapat merasakan kelainan sistem badan anda yang mana aloevera menbantu badan anda menyingkir keluar toksin-toksin yang tidak di perlukan oleh badan dan ianya juga membantu mengekalkan tenaga yang baik untuk kesihatan tubuh badan kita yang ketika ini sentiasa terdedah kepada pencemaran samaada dari makanan, udara, minuman atau sebagainya.

Mengamalkan cara hidup sihat dengan menyingkir toksin dari tubuh adalah salah satu cara terbaik bagi mendapatkan kesihatan tubuh badan. Mengamalkan cara hidup sihat dengan pemakanan sihat dapat membantu kita memperolehi kesihatan tubuh badan di samping senama yang cukup untuk kecergasan.

Aloevera Gel daripada Forever Living mendapat pengiktirafan dari badan penganugerahan produk dunia iaitu Majlis Sains Aloe Antarabangsa. ( hhttp://www.iasc.org/ ) 

"In 2009, the IASC published an electronic document on aloe vera, "IASC Presents a Scientific Primer on Aloe" that includes:

- Information on commonly traded aloe species primarily used in the nutrition industry, and key components; 
- cultivation considerations; 
- aloe vera as a market commodity, including pricing information;
- a detailed appendix on aloe species; and 
- details on requirements for US organic certification

This document can be obtained at the following website: 
http://www.iasc.org/pdfs/IASC_Aloe_vera_A_Scientific_Primer.pdf

Boleh rujuk link di atas mengenani Majlis Aloevera dunia

UNTUK MENDAPATKAN PROGRAM DETOX BERSAMA ALOEVERA GEL SILA 

MSG/WHASAPP KAMI 
KAKCHAH 012 644 8260 / 010 427 8224
Dapatkan khidmat nasihat dan latihan yang berterusan untuk menjalankan perniagaan ini bersama kami di Forever Living Product, kami sedia membantu secara terus atau online kepada anda.

JOIN KAKCHAH SECARA ONLINE KLIK LINK http://kakchah.flp.com/join.jsf

klik untuk pengedar lain-lain tempat/negeri http://kakchahjelita.blogspot.my/p/perniagaan.html

klik online order http://kakchah.flp.com/shop.jsf
dapatkan komisyen dan bonus yang terhebat di Forever Living


Share:

Tiada ulasan:

Facebook Badge

Popular Posts

Contact Us

Nama

E-mel *

Mesej *

Translate

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.

Arkib Blog