Manfaat Omega 3 dan Omega 9 untuk kesihatan Jantung

Forever Living Artic Sea®! mengandungi formula proprietari yang dipatenkan iaitu ultra-asli Minyak ikan Omega-3 dan kandungan Oliec tinggi Minyak Zaitun. Dengan campuran unik ini kami menyediakan DHA lebih daripada 33% setiap hari. Ia juga mewujudkan keseimbangan sempurna dari DHA dan EPA untuk menyokong kesejahteraan dan kesihatan yang optimum.

Tahukah anda bahawa kandungan kolestrol dalam badan anda hanya dapat dikesan apabila ia telah mencecah 70% dalam badan. Ini bermaksud, risiko untuk terkena serangan jantung, strok, hipertensi dan penyakit pembunuh lain adalah tinggi. 
Video demo produk Articsea Forever Living 


DHA Omega-3 secara semulajadi terdapat di seluruh tubuh, tetapi yang paling banyak di dalam otak, mata dan hati. DHA menyokong pembangunan sel-sel di dalam otak, retina, jantung dan bahagian-bahagian lain sistem saraf dan memastikan berjalan dengan sempurna. Ia telah menunjukkan bahawa ia juga memberi manfaat kepada saluran darah, tekanan darah dan kualiti kolesterol. Selain itu, ia telah dikaitkan dengan risiko penurunan mental akibat penuaan. Tiada asid lemak lain yang dapat memberikan banyak manfaat kepada kesihatan kita kecuali Omega 3.

Omega 3 merupakan salah satu jenis lemak tak jenuh yang sangat baik dan diperlukan oleh tubuh, namun Omega 3 hanya di perolehi daripada makanan seperti ikan tuna, salmon ikan, makarel, haring, ikan sarden, tenggiri, minyak kanola , walnut, kacang kenari, kacang soya, avakado, bayam dll. 

Lemak omega 3 sangat banyak manfaatnya untuk kesihatan tubuh jika diambil secara sesuai dengan dos yang dinasihatkan. Kelebihan Minyak Zaitun (Omega 9)

Al Hadith:
Daripada Abu Hurairah bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: "Makanlah minyak zaitun dan lumurlah minyaknya, kerana ia berasal daripada pohon yang penuh berkat." (Riwayat At-Tirmizi dan Ibnu Majah)


Khasiat minyak zaitun memang diketahui ramai. Sejak turun-temurun lagi pakar-pakar perubatan, pemakanan dan kosmetik mengakui kebaikan pengambilan minyak zaitun dalam pemakanan seharian.Pengambilan rutin minyak zaitun dipercayai dapat mengelak penyakit kardiovaskular, kanser, masalah penghadaman dan penuaan.Ia juga diperakui berkhasiat untuk bayi dalam kandungan dan kanak-kanak yang sedang membesar.

Production of Forever Arctic Sea® Fish Oil
Menurut pakar perubatan nuklear dan radiobiologi, Dr. Yahya R. Laleli, khasiat minyak zaitun telah diperakui dan disahkan menerusi pelbagai kajian di seluruh dunia. Pengambilan dua sudu atau 23 gram minyak zaitun setiap hari dapat mengurangkan risiko penyakit koronari jantung kerana kandungan lemak tidak tepu mono yang terkandung di dalamnya.

Pengambilan minyak zaitun menambahkan bilangan kolesterol baik untuk badan di mana ia menghalang penghasilan plak pada dinding arteri dan kehadiran antiaksida dalam minyak zaitun juga mengurangkan risiko tekanan darah tinggi.Kajian The Journal of the National Cancer Institute menunjukkan diet minyak zaitun bersama buah-buahan dan sayuran merendahkan risiko kanser payu dara, kanser kolon dan kanser prostat. Selain itu, minyak zaitun juga meningkatkan penghadaman dan penyerapan nutrien di mana ia melepaskan asid gastrik perlahan-lahan selain membantu pengeluaran hempedu yang optimum.Ibu-ibu mengandung juga digalakkan untuk menambahkan minyak zaitun dalam diet mereka bagi membantu penyerapan vitamin, mineral dan nutrien yang penting untuk fetus selain mengatasi masalah sembelit yang biasanya dialami ibu mengandung.

Mencegah lebih baik daripada merawat.
Hubungi kakchah 012 644 8260 / Abg man 010 427 8224
Forever Arctic-Sea® - 60 Softgel Pack 
Kandungan: 60 softgels
Harga RM 112.00 ( dapatkan diskaun 15% - 30% ) 

  1. Sumber yang sangat baik untuk Omega-3 & Omega-9. 
  2. Keseimbangan sempurna dari DHA dan EPA untuk kesihatan yang optimum dan kesejahteraan. 
  3. Bermanfaat bagi otak, jantung, mata, dan kualiti kolesterol. 
  4. Rasa serba semulajadi dan bau yang menyenangkan dan rasa hanyir minimum.
  5. Saranan Penggunaan: 2 softgels tiga kali sehari 
Share:

Tiada ulasan:

Facebook Badge

Popular Posts

Contact Us

Nama

E-mel *

Mesej *

Translate

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.

Arkib Blog