The aloe vera miracle. Keajaiban herba semulajadi aloe vera untuk kanser,kencing manis, kolestrol, IBS, radang dan lain-lain keadaan kesihatan

Monday, May 21, 2007
by Mike Adams, the Health Ranger
Editor of NaturalNews.com
Learn more:
The aloe vera miracle: A natural medicine for cancer, cholesterol, diabetes, inflammation, IBS, and other health conditions

Manfaat kesihatan gel lidah buaya (Aloe vera)

Apa yang saya tawarkan di sini adalah mengenai kenyataan pendapat saya sendiri tentang faedah penyembuhan lidah buaya. Ia sangat menarik sekiranya jika saya sendiri yang menjual lidah buaya, saya tidak boleh membuat kenyataan-kenyataan ini secara terang kerana FDA akan merebut inventori saya dan menghalang saya untuk tidak "menjual ubat-ubatan yang tidak diluluskan." Namun, saya tidak dalam perniagaan lidah buaya, saya dalam perniagaan untuk membantu setiap orang untuk menjadi sembuh, dan saya tidak akan menutup dan menghalang dari menyatakan kebenaran mengenai kuasa penyembuhan lidah buaya semata-mata untuk merasuah dan menenangkan Pentadbiran Dadah dan Makanan dengan terus menapis dan menindas maklumat terperinci mengenai manfaat penyembuhan perubatan semula jadi ini.

Berikut adalah apa yang saya tahu tentang manfaat kesihatan lidah buaya ini:

Aloe vera meningkatkan fungsi imun dan memusnahkan tumor kanser
Kajian saintifik menunjukkan immunomodulatory dan antitumour kukuh untuk polisakarida aloe vera. Ini bermakna gel membantu merangsang fungsi sistem imun manakala memusnahkan tumor kanser. Satu kajian yang diterbitkan dalam Immunopharmacology Antarabangsa (1995) menunjukkan bahawa polisakarida aloe vera mempamerkan dan mengaktifkan aktiviti macrophage dengan mujarab termasuk menghasilkan peningkatan volum nitrik oksida (yang mempunyai potensi antitumor).

Klik di sini untuk membaca lebih banyak kajian mengenai lidah buaya dan kanser (Google Scholar).

"The beneficial healing effects of Aloe...are so miraculous as to seem more like a myth than fact," ... John P. Heggers, Ph.D., of the University of Texas Medical School. 

Rujuk http://www.huldaclarkzappers.com/?page_id=130 

Aloe vera menghentikan keradangan
Menggunakan aloe kebiasaanya untuk mengurangkan keradangan sendi, mengurangkan sakit artritis. Tetapi lidah buaya juga boleh digunakan secara dalaman, mengurangkan keradangan seluruh badan dari luar dan dalam. Orang yang minum lidah buaya selama dua minggu biasanya mula mengalami penurunan ketara gejala keradangan.

Untuk senarai kajian dan rujukan, klik di sini.

Aloe vera meningkatkan kesihatan kulit
Aloe adalah salah satu bahan yang paling banyak digunakan dalam produk penjagaan kulit bermutu tinggi. Ada sebab untuk itu: Ia adalah ubat yang baik untuk kulit! Aloe melegakan kulit, menghidratkan, ianya menyuburkan dan mempercepatkan pertumbuhan semula tisu kulit yang baru. (dengan hanya mengeluarkan gel dari daun lidah buaya yang asli dan letakkan gel mentah pada muka anda adalah jauh lebih hebat dan ratakan ianya krim paling mahal untuk produk penjagaan mata atau kulit di pasaran.) Dan kebanyakan orang hanya biasa dengan menggunakan aloe Vera secara luaran, sebenarnya lidah buaya juga meningkatkan kesihatan kulit apabila digunakan secara dalaman. Minum banyak lidah buaya membuatkan kulit anda bercahaya!

Klik di sini untuk rujukan dan kajian saintifik.

Aloe vera menstabilkan gula dalam darah pada pesakit diabetes
Pesakit kencing manis yang mengambil lidah buaya selama 3 bulan mengalami penurunan ketara tahap gula dalam darah. Ianya juga menunjukkan kadar kolesterol yang lebih rendah dan peningkatan kecil dalam jumlah kolesterol. Banyak kajian klinikal melaporkan yang menunjukkan ciri-ciri antidiabetik bahan di dalam tumbuhan lidah buaya ini.


Pesakit kencing manis juga mendapat manfaat dan peningkatan kukuh darah daripada lidah buaya (lihat di bawah). Sejak aloe membalikkan "darah lumpur" dan meningkatkan peredaran darah ke kaki, pesakit diabetes yang mengalami neuropati periferal (tangan dan kaki akan kebas) dengan mendapat manfaat daripada makanan tambahan lidah buaya.

Klik di sini untuk sains lanjut mengenai lidah buaya dan kencing manis.

Lidah buaya melegakan sakit sendi dan otot
Kesan ini secara langsung berkaitan dengan faktor keradangan yang dinyatakan di atas. Ia berfungsi apabila digunakan secara dalaman dan luaran. Pada dasarnya, aloe mengurangkan keradangan keseluruhan. Sudah tentu, jika anda terus makan makanan yang pro-radang (daging merah, susu, gula, tepung putih, makanan goreng dan lain-lain) maka anda tidak akan dapat menghilangkan semua keradangan anda dengan tidak mengambil manfaat lidah buaya, tetapi dengan pengambilan berterusan lidah buaya ianya boleh membantu meringankan kesakitan anda semasa beralih kepada gaya hidup yang lebih sihat sambil dapat menghapuskan keradangan untuk selamanya!

Aloe vera menguatkan kesan antioksidan vitamin
Ini adalah kesan utama yang menarik untuk lidah buaya : Ia menjadikan vitamin C, vitamin E dan antioksidan lain bekerja yang lebih baik! Ia sebenarnya potentiates antioksidan, mungkin kerana kesannya terhadap meningkatkan kualiti darah dan membenarkan darah untuk mengangkut oksigen dan nutrien dengan lebih berkesan kepada sel-sel tubuh. Malah, saya percaya bahawa lidah buaya membuat semua bahan berkhasiat bekerja dengan lebih baik disebabkan oleh kesan meningkatkan-penambahan darah . Jika saya betul tentang itu, ia bermakna ludah buaya boleh memberi kekuatan untuk herba anti-kanser, membantu kecekapan badan bekerja dengan lebih berkesan untuk mensasarkan kepada penyakit tumor.

Lidah buaya sebenarnya mengandungi teknologi biokimia paling maju daripada syarikat pengeluar ubatan. Teknologi ini telah dibina oleh pencipta alam semula jadi, dan ia adalah 100% serasi dengan tubuh manusia. Apa yang anda perlu lakukan untuk mengalami sendiri teknologi ini adalah dengan memakan sendiri gel lidah buaya (aloe vera).

Aloe vera menyembuhkan ulser, IBS, penyakit Crohn dan penyakit seliak
Polisakarida dalam tumbuhan lidah buaya mempunyai kesan penyembuhan pada banyak gangguan pencernaan. Internet adalah gudang maklumat dan testimoni mengenai lidah buaya dalam menyembuhkan IBS, ulser, penyakit Crohn dan gangguan saluran penghadaman yang lain. Ini adalah salah satu aplikasi yang paling terkenal iaitu gel lidah buaya.

Sudah tentunya mengambil aloe vera pastinya bukanlah bahan penyembuhan ajaib. Tetapi dengan pengambilan secara berterusan penyakit anda tidak akan berbalik selepas meminum segelas gel lidah buaya setiap hari. Ia perlu digunakan secara tetap. Kebanyakan orang melaporkan keputusan positif dalam 3 - 30 hari, bergantung kepada keadaan.

Aloe vera mengandungi acemannan, penggalak imun semula jadi
Terdapat penyelidikan yang dilakukan ketika ini kepada kesan anti-kanser acemannan, pelbagai bahan nutrisi yang terdapat dalam lidah buaya. Dalam satu kajian kepada anjing dan kucing yang menjalani radiasi untuk kanser diberi acemannan sebagai terapi tambahan. Bukan sahaja tumor mengecut lebih cepat dalam rawatan kumpulan acemannan, tetapi juga selepas rawatan bahan kajian hidup dengan baik dan ketara.


Acemannan

Klik di sini untuk abstact pada kajian.

Google Scholar menyenaraikan beratus-ratus pautan untuk meneroka kesan-kesan anti-kanser acemannan. Jika anda menyemak imbas kajian, anda akan menyedari bahawa acemannan dari lidah buaya mempercepatkan kemusnahan tumor kanser, memperbaiki jangka hayat dan keputusan pemulihan jauh lebih baik daripada rawatan kanser toksik. Satu kajian yang dipaparkan di sini menunjukkan bahawa acemannan meningkatkan pengeluaran sel-sel 'nitrik oksida (NO), bahan kimia anti-kanser yang berkait rapat dengan pengecutan tumor kanser. Pada dasarnya, oksida nitrik yang lebih tubuh badan anda hasilkan maka makin kurang kanser yang anda akan terima, dan acemannan meningkatkan pengeluaran oksida nitrik. Walaupun kajian seperti ini diberi tumpuan kepada ayam, maka kesan yang sama juga telah diperhatikan pada manusia.


Info segera wasap klik http://www.wasap.my/60192830717

Sumber rujukan tumbuhan khasiat dan kelebihan aloe vera
  1. http://www.naturalnews.com/021858_aloe_vera_gel.html#
  2. http://cancerres.aacrjournals.org/content/60/11/2800.short
  3. http://nccam.nih.gov/health/aloevera
  4. http://www.niehs.nih.gov/health/materials/aloe_vera_508.pdf
  5. http://en.wikipedia.org/wiki/Acemannan
Share:

Tiada ulasan:

Facebook Badge

Popular Posts

Contact Us

Nama

E-mel *

Mesej *

Translate

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.

Arkib Blog