Lidah Buaya (Aloevera) untuk kecantikan kulit

Aloevera adalah rawatan penjagaan kulit muktamad. 
Ia melegakan, lembut dan melembapkan. Produk aloe vera ini mempunyai keupayaan untuk menembusi lapisan penahan air-kulit ini membolehkan enzim dalam gel untuk mengelupaskan sel-sel mati kulit bagi membantu dalam mengembalikan kulit. Aktiviti enzim telah diperhatikan untuk mengurangkan dan menghapuskan parut, bintik-bintik hitam, garis-garis usia dan lain-lain tanda kecacatan.Seseorang yang mempunyai kulit yang bermasalah memerlukan pembersihan yang berkualiti tinggi terapeutik dan melembapkan barisan produk aloevera seperti pelembap , aloe vera losyen , gel aloe vera , krim kolagen , aloe vera kosmetik dan penjagaan rambut. Kulit yang tidak dibersihkan secara rutin dan pelembap dengan penggunaan produk rawatan yang berkualiti akan menunjukkan kulit haus, lusuh dan tidak bermaya.

http://www.magicofaloe.com/Pelbagai kajian telah dijalankan untuk mengkaji manfaat daripada tumbuhan lidah buaya dan didapati bahawa lidah buaya sebenarnya mempunyai beberapa ciri-ciri yang berkesan dalam merawat pelbagai keadaan kulit, penyakit kosmetik, rambut dan kulit kepala masalah, dan banyak lagi. Ia juga dikatakan berguna dalam merawat luka dan terbakar, jangkitan kulit kecil, sista, diabetes, dan lipid darah tinggi pada manusia.

Aloevera mengandungi sebatian berfaedah seperti polisakarida, mannans, anthraquinones, dan Lectin. Rahsia tumbuhan lidah buaya adalah telus, bahan berair yang terkandung dalam daun yang panjang dan tebal. 


Terdapat lima manfaat menggunakan Aloe Vera Gel untuk merawat kulit dan sesuai untuk semua jenis kulit, gel lidah buaya juga boleh digunakan walaupun oleh orang-orang yang mempunyai kulit sensitif. Mari kita lihat manfaat menggunakan aloe vera gel untuk merawat keadaan kulit. 

1. Gel lidah buaya adalah hebat untuk pelembap.
Digunakan sebagai pelembap oleh wanita yang menggunakan mineral make-up secara berkala, gel lidah buaya adalah memberi peranan besar untuk muka.

2. Aloe gel lidah yang besar untuk merawat jerawat. 
Gel lidah buaya mempunyai sifat antimikrobial yang membunuh bakteria dan anti-radang dan mengurangkan kulit radang.

3. Lidah buaya membantu melawan masalah biasa penuaan kulit
Vitamin C dan E yang terdapat di dalam gel lidah buaya membantu kulit kita kelihatan muda secara semulajadi dan mengekalkan kulit daripada hyrated

4. Lidah buaya boleh mengurangkan kesan-kesan parut.
Aloevera dapat membantu menghilangkan parut, kesan calar dan peyembuhan kepada kesan-kesan tersebut.

5. Lidah buaya boleh digunakan untuk merawat selaran matahari. Aloe gel lidah boleh mengurangkan kesakitan dan bengkak.

Dirujuk daripada laman:
http://naturalnews.com/031687_aloe_vera_skin_care.html

Untuk mendapatkan harga dan cara-cara penggunaan produk secara berkesan dan betul agar dapat memastikan kulit anda cerah, lembut, berseri dan sihat hubungi

KAKCHAH 012 644 8260 whatsapp/call/msg

atau berminat untuk menjalankan perniaggan
dengan modal terendah


Share:

Tiada ulasan:

Facebook Badge

Popular Posts

Contact Us

Nama

E-mel *

Mesej *

Translate

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.

Arkib Blog