ALOEVERA TOOTHGEL TERBAIK UNTUK KESIHATAN

Apakah keburukan Florida?Forever Bright mengandungi hanya bahan-bahan yang berkualiti tinggi. Ia juga sesuai untuk vegetarian kerana ia tidak mengandungi bahan daripada haiwan. Pudina semula jadi dan perasa Spearmint meninggalkan kesan mulut anda berasa segar dan bersih

Kombinasi yang bukan sahaja mempunyai ciri-ciri anti-bakteria untuk melawan plak dan menjaga nafas yang segar, tetapi ia juga memberi manfaat kepada gusi dan lapisan dalaman yang lembut pada mulut. Sesuai untuk semua peringkat umur.

Aloe untuk gigi dan gusi yang sihat (Dentistry.co.uk, Julai 2009)
Gigi dan gusi yang buruk adalah punca tak disangka-sangka kepada banyak keadaan kronik - dan kini terdapat satu jenis alternatif ubat gigi yang telah ditemui doktor gigi dan adalah salah satu yang terbaik untuk menghalang pereputan dan keradangan. Aloe Vera gel gigi adalah lebih berkesan untuk melawan kuman berbeza daripada sesetengah ubat gigi yang boleh didapati secara komersial, doktor gigi telah diberitahu dalam satu kajian baru. Dan ia sesuai untuk mereka yang mempunyai gigi sensitif dan gusi kerana ia kurang kasar daripada ubat gigi biasa.

Produk ini tidak mengandungi fluorida.

  1. Mengandungi propolis lebah
  2. Diformulakan untuk seluruh keluarga
  3. Tidak mengandungi fluorida

Aloe vera telah lama dikenali untuk kualiti yang sihat, pada tahun 2009 Ketua Akademi Pergigian USA menunjukan kajian yang menyatakan bahawa toothgels mengandungi lidah buaya bukan sahaja melaksanakan tugas ubat gigi biasa lakukan, mereka juga melicinkan gusi dan gigi. Mengapa tidak memanfaatkan faedah aloevera yang sama untuk anda gunakan kepada seluruh badan anda dalam menjaga mulut anda supaya anda berasa sihat dan bersih?

Forever Bright juga mengandungi propolis lebah yang digunakan lebah untuk melindungi  dinding sarang mereka, menjaga bahagian dalam sarang dengan lebih selamat dan steril untuk bilik operasi yang paling terbaik.Dengan manfaat ini sahaja mungkin cukup untuk kami meyakinkan anda untuk beralih kepada Forever Bright. Tetapi lebih banyak bukti yang meyakinkan dari pengumuman baru-baru ini daripada Jabatan Kesihatan dan Perkhidmatan Manusia yang mengesyorkan agar mengurangkan jumlah fluorida dalam air minuman di Amerika Syarikat.

Sabda Rasulullah s. a. w, maksudnya: “Bersiwaklah (menggosok gigilah) kamu semua, sebab bersiwaak (menggosok gigi) itu adalah membersihkan mulut dan Allah redha kepadanya. Setiap kali Jibril datang kepadaku, ia selalu berpesan untuk bersiwak
(menggosok gigi).” (Riwayat Ibnu Majah)


Whatsapp kakchah 012 6448260 / 010 427 8224


Rujukan artikel
http://www.medicalnewstoday.com/articles/265800.php
http://naturalmedicinejournal.com/journal/2012-09/aloe-vera-gel-research-review
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2763764/
http://www.medicine.ox.ac.uk/bandolier/booth/alternat/at125.html
http://aloeinlife.blogspot.com/2013/04/comparative-evaluation-of-antimicrobial.html

Share:

Tiada ulasan:

Facebook Badge

Popular Posts

Contact Us

Nama

E-mel *

Mesej *

Translate

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.

Arkib Blog