KEHEBATAN ROYAL JELLY UNTUK TAHAP KESIHATAN TUBUH BADAN KITA


Royal Jelly hanya mampu dihasilkan oleh lebah. Ianya merupakan susu Ratu Lebah yang menjadi makanan utama Ratu Lebah dan larvanya. Royal Jelly memiliki kandungan dan khasiat yang sangat unik dan misteri. Namun, ianya terbukti mampu merawat pelbagai jenis penyakit dan berkesan melawan penuaan.Royal Jelly secara khususnya dihasilkan oleh para lebah melalui pollen dan nectar yan dihirup, kemudian disekresi melalui sesungut istimewa di kepala lebah.Royal Jelly disuntik masuk kedalam larva untuk memastikannya mendapat nutrient yang cukup. Selepas 3 hari, larva yang diberi Royal Jelly berubah menjadi Ratu Lebah dan akan terus diberi makan Royal Jelly sepanjang hayatnya. Dikatakan bahawa Ratu Lebah mampu hidup sehingga lebih daripada 5  tahun lamanya. Disebabkan Ratu Lebah diberi Royal Jelly, maka usianya adalah jauh lebih panjang berbanding lebah-lebah lain yang hanya memakan pollen dan madu.

Selama ini, orang lebih mengenalI madu sebagai produk lebah yang paling populer dan berkhasiat dalam mengatasi berbagai penyakit. Namun, jika kita mengambil hikmah dari surat An-Nahl ayat 69, kita akan mengetahui produk lebah yang dapat dijadikan penawar tidak terbatas hanya pada madu saja. Produk perlebahan selain madu terdapat juga royal jelly, tepung sari (bee pollen) dan propolis lebah.

Sebagaimana firman Allah SWT dalam Al-Quran Surah An-Nahl ayat 69 :
"Kemudian makanlah dari tiap-tiap (macam) buah-buahan dan tempuhlah jalan Tuhanmu yang telah dimudahkan (bagimu). Dari perut lebah itu keluar minuman yang bermacam-macam warnanya, di dalamnya terdapat penawar menyembuhkan bagi manusia. Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda kebesaran Tuhan bagi orang yang memikirkan." 

Royal Jelly mengandungi asi amino essential, mineral, fruktosa dan glukosa dan juga beberapa jenis vitamin seperti vitamin B, vitamin A, vitamin C, vitamin D, vitamin E dan juga vitamin K.


Berkesan merawat jangkitan di dalam perut, keletihan, anorexia, infertile, infeksi virus dan bakteria. Di samping mampu meningkatkan imunisasi badan, penelitiaan rapi juga telah membuktikan bahawa Royal Jelly sangat berkesan menurunkan kolesterol yang tinggi di dalam badan dan terbukti mampu menurunkan tekanan darah yang tinggi di dalam badan. Fungsi vitamin di dalam Royal Jelly juga berkesan mencegah penyakit kulit dan mengurangkan risiko kanser kulit.

Royal Jelly adalah makanan yang berkhasiat dan disyorkan untuk orang yang sihat untuk melindungi kesihatan mereka, dan kepada mereka yang mempunyai masalah kesihatan tertentu.Penggunaan jeli diraja mendapat keputusan cemerlang dalam keadaan berikut: pengukuhan sistem imun, peremajaan dan melegakan kesan-kesan penuaan fizikal dan mental, mengawal metabolisme dan mengurangkan keletihan, peningkatan tenaga, penyingkiran masalah perut, anemia, kemurungan dan kelemahan saraf, gangguan menopaus.

Ia adalah disyorkan mengambil 1-2 tablet setiap hari, bukan untuk telan tetapi perlahan-lahan mencairkan royal jelly di bawah lidah. Bagi penyingkiran kemandulan untuk kedua-dua pasangan dan meningkatkan bilangan spermatozoid-spermatozoid dalam kombinasi dengan produk gel lidah buaya, ia memberikan hasil yang terbaik.

Pengedar kami di seluruh malaysia

PENGEDAR UTARA DAN ZON TENGAH

PENGEDAR ZON TIMUR,SELATAN DAN SARAWAK

KAKCHAH memerlukan pengedar di seluruh zon Malaysia barat dan timur, untuk tersenarai laman pengedar kakchah sila whatsapp/call, kakchah akan bimbing anda dan tips dan trick menjadi Forever Business Owner
Share:

Tiada ulasan:

Facebook Badge

Popular Posts

Contact Us

Nama

E-mel *

Mesej *

Translate

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.

Arkib Blog