Atasi masalah resdung

Amalkan doa ini in shaa Allah

sebelum ini kakchah dah bagitau cara merawat penyakit resdung... kali ini kakchah nak bagitau pulak bagaimanakah kita hendak mengatasi atau mengelakkan masalah resdung.

Bagi yang ada masalah selalu bersin dan hidung berair pada waktu pagi...


ya, wapkan wajah dengan sedikit aloeheat lotion. 

bahan mentos yang baunya  semacam aromatheraphy itu dapat melegakan pernafasan.  ia juga mampu memberi kesegaran lalu dapat mambantu penderita resdung bernafas dengan lebih baik
di samping itu rasa gatal2 hidung dan kulit wajah akan hilang sebaik sahaja melakukan proses mengewap wajah.  buatlah seperti model dalam gambar ini.

kita perlukan udara yang sentiasa bersih.  Namun, pencemaran udara seperti jerebu... semburan ubat nyamuk... boleh menyebabkan seseorang yang ada masalah resdung menghadapi masalah serangan selsema, sesak nafas dan gatal-gatal kulit.
bukan sahaja kulit, malahan hidung mata dan telinga juga gatal mengheyam.  memang menyiksakan.  lebih baik kita berada di dalam rumah.  
dan pasanglah alat ini satu di rumah.  fungsinya adalah untuk menapis dan seterusnya mencuci udara.

Jadi, dapatlah kita bernafas dengan lebih baik.  Lega dan selesa rasanya mempunyai alat ini.  memang berbaloi-baloi lah.  

Penjagaan wajah juga penting untuk yang mengalami resdung.  

Apa yang paling penting adalah kita sama-sama sedar yang penyakit resdung perlu dirawat dan diatasi.  bukan membiarkan menjadi semakin melarat.

Nak beli penapis udara ni dengan harga yang baik? jom wasap abangman 
wasap.my/60192830717
atau kakchah wasap.my/60126448260.  kami sedia membantu anda.
Share:

Tiada ulasan:

Facebook Badge

Popular Posts

Contact Us

Nama

E-mel *

Mesej *

Translate

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.

Arkib Blog