masalah udara bagi pesakit asma


Selain daripada masalah resdung yang dihidapi oleh kebanyakan warga malaysia... satu lagi masalah yang biasa kita jumpa adalah penyakit asma. Walau apapun masalah yang dihadapi pesakit asma, ia berpunca daripada masalah udara.  saluran pernafasan penghidap asma terganggu disebabkan kualiti udara yang sangat tidak bagus. bukan sahaja penghidap asma yang terasa, orang yang bukan asma juga turut terjejas.

Maklumlah, semua orang berkongsi ruang udara yang sama. 

Jika kita sangat menjaga pemakanan, kita mungkin tidak dapat elak untuk menghirup udara beracun. Masalah pencemaran udara memang menjadi satu masalah yang global. Masalah ini bukan di malaysia saja... malahan di amana-mana sahaja dunia kini.
Kita mungkin boleh menggunakan pelbagai jenis mesin penapis udara dari yang mahal sehinggalah yang berkualiti sederhana.  Di rumah kakchah sendiri sudah ada penapis udara jenama terkenal.  Bagi kakchah, penapis udara lebih penting berbanding dengan penghawa dingin.

tetapi kini, penapis udara pun tidak memadai kerana udara kita masih lagi bahaya.
Kakchah memilih penapis dan pembasmi toksin udara ini.  Ia sangat hebat dari segi fungsinya.
Mari kita lihat fungsi alat ini.
Kebaikan:

  1. Melumpuhkan dan membunuh kuman-kuman merbahaya di udara, bakteria, virus, kulat, dan lain-lain dalam udara sekitar.
  2. Menyahtoksin dan mengurai bahan kimia organik yang meruap dalam udara
  3. Menghilangkan bau bau yang tidak menyenangkan dari dalam udara sekitar (contoh: tembakau, ammonia kecil dan lain-lain)
  4. Membersihkan dan menyegarkan udara sekitarnya agar kita dapat menikmati udara yang selamat dan bebas toksin.  ia mengandungi ionizer yang dapat memberikan efek segar dan menenangkan.
Jadi, Air detoxifier ini bukan sahaja menapis dan membersihkan udara... malahan ia membunuh, menyingkirkan kimia bahaya dalam udara. Semoga kita terselamat daripada bahaya kimia yang kita tidak nampak.  ya, makan bolehlah kita sekat dan tahan.  bolehlah kita kawal... kalau udara tercemar, mana kita nak tahan nafas? memang patut diambil berat lebih-lebih lagi orang ada masalah asma.   


orang asma ni mestilah sentiasa menyedut udara bersih.  mari pasangkan sekali air detoxifier dalam kereta.
beginilah air detoxifier kereta

car air detoxifier ini boleh menapis dan menyahkan toksin bahaya udara dalam kereta


Okamizu car detoxifier (Inovasi Produk Tahun 2010) adalah penulen kereta tertutup yang menghapuskan semua jenis bakteria bawaan udara, virus, kulat dan acuan. Ia meneutralkan, mengharum, membersihkan dan menyegarkan udara yang tidak sihat dengan bahan cemar di dalam kereta anda. Inilah yang paling menjimatkan buat pesakit asma.  sekurang-kurangnya, lepas ini, anda boleh lebih kerap berada di dalam kereta agar dapat terapi dengan bernafas dalam suasana udara yang terjamin bersih.

Apa yang menariknya tentang produk ini ialah,  penyahtoksik kereta Okamizu  ini tidak memerlukan penyelenggaraan dan sesuai untuk semua jenis kereta.  Jadi, orang-orang asma akan lebih selesa menyedut udara yang segar dan bersih dari dalam kereta.  hmmm... mungkinkah tak lama lagi pesakit asma tak perlu ambil nebulizer (betulke ejaan aku nih?)

maka, kepada pesakit asma, selain daripada mengambil makanan tambahan yang baik yang boleh kakchah cadangkan... yang paling penting... detoks udara anda.
 nak tau harga?
 sila PM wasap.my/60126448260 / wasap.my/60192830717
Share:

Tiada ulasan:

Facebook Badge

Popular Posts

Contact Us

Nama

E-mel *

Mesej *

Translate

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.

Arkib Blog