MANFAAT KESIHATAN DARIPADA BEE POLLEN (DEBUNGA LEBAH)

Lebah mengumpul debunga dan madu sebagai sumber makanan untuk kawasan jajahan mereka. Pengumpulan ini adalah perjalanan yang tepat dilakukan oleh lebah semata-mata untuk manfaat keseluruhan dan pertumbuhan sarang. Sebilangan besar tumbuhan bergantung kepada pengagihan debunga oleh lebah untuk pembiakan.Hasil daripada lebah pendebungaan, tumbuh-tumbuhan berbuah dapat menghasilkan tanaman dan memberi keseimbangan dalam ekosistem.

Lebah membawa balik debunga ke sarang selepas seharian bersusah payah kemudiannya digabungkan dengan madu dan lebah air liur dan disimpan di dalam sel pada sarang lebah. Ramuan ini diwujudkan lebah dari apa yang kita tahu ianya disebut sebagai debunga lebah (bee pollen).

Khasiat daripada daripada debunga lebah
Debunga lebah adalah sumber makanan yang lengkap dan digunakan untuk meningkatkan sistem imun, membina stamina, merawat kegatalan kulit, dan pelbagai manfaat kesihatan yang lain. Hanya dalam dos tunggal, semua peringkat sesuai Vitamin A, B, C, dan E serta protein, enzim, kalsium, besi, dan 22 asid amino disumbat dalam makanan kesihatan semula jadi ini.


Kajian terdahulu telah menunjukkan penggunaan biasa debunga lebah telah memberi kesan baik kepada beberapa penyakit dan secara keseluruhan menambah baik kesihatan.

Meningkatkan sistem Immune
Kaya dengan vitamin, protein, asid amino bebas dan asid folik, debunga lebah mengandungi semua unsur-unsur yang diperlukan untuk mengekalkan kehidupan. Sifat-sifat lebah debunga meningkatkan tahap badan kita daripada globulins gamma yang merupakan protein yang terbentuk dalam darah yang membantu mencegah dan melawan jangkitan dalam badan kita.

Meningkatkan bilangan sel darah
Peningkatan yang besar dalam kedua-dua sel-sel darah putih dan merah telah diperhatikan pada pesakit anemia yang memakan debunga lebah. sel-sel darah putih, yang dikenali sebagai Limfosit, yang bertanggungjawab untuk memerangi bahan yang merosakkan seperti virus, sel-sel kanser atau dijangkiti, dan unsur-unsur toksik dalam aliran darah kita.

Meningkatkan Prestasi Dalam Aktiviti Fizikal
Kekuatan dan stamina telah dilaporkan untuk meningkatkan dalam orang dewasa yang menelan makanan tambahan debunga lebah. Ia adalah makanan semulajadi yang hebat untuk atlet kerana ia tidak mengandungi bahan kimia atau steroid. Malah, Majlis Sukan British mendakwa mereka mencatatkan 40 hingga 50 peratus peningkatan dalam kekuatan dari ahli-ahli mereka yang menggunakan debunga lebah kerap.

Membantu Dengan Kawalan Berat
Mengimbangi metabolisme anda adalah kunci untuk menormalkan dan menstabilkan berat badan atau rugi. proses metabolik yang didorong oleh debunga lebah dan keputusan dalam membakar lebih banyak kalori dan menyelesaikan ketidakseimbangan kimia dalam metabolisme anda. Bahan lechithin adalah bonus tambahan dalam debunga lebah kerana ia dapat membantu membubarkan dan mengusir lemak badan. Dan tidak hanya itu, kerana debunga mengandungi semua nutrien yang penting untuk tubuh manusia, ia bertindak sebagai penahan rasa lapar dan pengawal selia untuk mengawal isyarat untuk kenyang dan lapar.

Pemulihan Alahan
Sama seperti menerima vaksin untuk selesema, termasuk jumlah yang kecil debunga lebah dalam diet anda akan memperkenalkan jumlah yang sesuai alergen kepada badan anda. Ini akan menyebabkan sistem imun untuk menghasilkan antibodi yang menghalang reaksi alahan apabila terdedah kepada alergen lagi. Dalam usaha untuk menjadi yang paling berkesan, ia adalah disyorkan untuk membeli lebah debunga daripada pengeluar tempatan.

Melambatkan Proses Penuaan
Memanjang umur dan memperlahankan kemerosotan minda dan badan dengan keajaiban debunga lebah. Penggunaan tetap debunga boleh menyimpan sistem kardiovaskular dan pernafasan diperkukuhkan dan mengekalkan minda yang tajam dengan merangsang ketahanan psikologi terhadap tekanan. Menormal fungsi metabolik dan kekurangan nutrien yang berlaku semasa usia tua juga boleh dicegah dengan penggunaan.

Mencantikkan & Pergaduhan Syarat Kulit
Sama seperti debunga lebah boleh lakukan dalam badan kita, ia juga boleh melakukan perkara yang sama di luar. Pakar Dermatologi telah menggunakan debunga lebah untuk merawat jerawat dan meremajakan sel-sel kulit secara berkesan. Meminum atau menyapu krim topikal atau losyen yang mengandungi debunga lebah mengelakkan dehidrasi pada kulit dan mewujudkan pertumbuhan tisu kulit yang baru. Juga, nutrien dalam bantuan debunga mengelakkan kesan penuaan yang normal mempunyai pada kulit.


UNTUK MENDAPATKAN MADU ASLI,DEBUNGA,ROYAL JELLY,PROPOLIS ANDA BOLEH

WHATSAPP KAKCHAH 0126448260 ABG MAN 019 2830717

ATAU BERHUBUNG TERUS KEPADA AKIL/AGENT/PENGEDAR KAMI SELURUH MALAYSIA

ZON PANTAI TIMUR (KELANTAN, TERENGGANU, JOHOR,PAHANG,MELAKA,SARAWAK
Share:

Tiada ulasan:

Facebook Badge

Popular Posts

Contact Us

Nama

E-mel *

Mesej *

Translate

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.